Loading cart contents...
View Cart Checkout
Cart subtotal:

Naruskan pissapoika

Ongelma

Tavoitteena oli tuoda Lasolin bränditarina tähän päivään ja tehdä vaikutus autoilijoiden nuoreen sukupolveen. Tarinalla haluttiin kommunikoida Lasolin kilpailuedut, eli voittamaton pakkasenkestävyys ja kotimaisuus.

Lasol on suomalainen klassikko ja halusimme nostaa sen kansallissankarin asemaan. Rajallisen mediabudjetin vuoksi halusimme alkuvaiheessa panostaa PR:ään ja hankkia ansaittua mediaa niin paljon kuin vain suinkin mahdollista. Ymmärsimme, että saadaksemme median puhumaan Lasolista suomalaisena sankarina, meidän tulisi herättää ensin huomiota ulkomailla.

Toteutus

Haastoimme maailman kuuluisimman pissapoika-suihkulähteen, Brysselin Manneken Pisin, pakkashippasille. Saimme selville, että Manneken Pis suljetaan heti, kun lämpötila laskee alle nollan. Pystytimme Sallan Naruskaan, EU:n kylmimpään paikkaan, oman versiomme Manneken Pisista keskellä tammikuuta, ja pistimme sen pissaamaan kaaressa Lasolia neljänkymmenen asteen pakkasessa. Välitimme webcamin kautta live-kuvaa Lasolin kampanjasivustolle todistukseksi pakkasenkestävyydestä. Patsaan pystyttämisestä tehtiin dokumenttimainen mainoselokuva, joka julkaistiin Vimeossa ja Youtubessa. Kun kaikki oli valmista, heitimme haasteen belgialaisille paikallisen median kautta, eli kontaktoimme Belgian mediat ja toivoimme heidän tarttuvan tarinaan kaukaisesta Manneken Pisin velipojasta.

Belgian media innostui välittömästi ja ensimmäisten artikkeleiden ilmestyttyä, kontaktoimme Suomen mediat otsikolla: ”Belgialaiset nauravat Lasolin Pissapojalle”.

Tämä potkaisi käyntiin artikkeleiden ja some-jakojen vyöryn. Uutinen ja mainoselokuva levisivät kulovalkean tavoin mediassa ja sosiaalisessa mediassa ja ohjasivat ihmettelijöitä Lasolin kampanjasaitille ympäri maailman.

Viraalivaiheen jälkeen tempauksesta käynnistettiin maksettuun mediaan. Konsepti jalkautui verkkomainontaan, someen, mobiiliin, televisioon, myymälöihin, tapahtumiin ja aina printtiin ja suorakirjeisiin asti. Lisäksi tarinaa vietiin sisäänostajille sekä huoltoaseman omistajille, jotta nämä nostaisivat Lasolia kampanjatuotteena paremmin kuluttajien silmien eteen.

Kampanjan viraalivaihe keräsi yli 10 000 000 kontaktia ja keräsi ansaittua mediaa kotimaassa vähintään 115 000 euron arvosta. Vuoden lopulla tehdyn tutkimuksen mukaan Lasol on markkinoiden tunnetuin ja preferoiduin tuulilasinpesuneste.

220 000

viraalifilmin katselukertaa muutamassa päivässä

Yli 30

eri verkkomediaa nosti Pissapojan ja videon uutisekseen kotimaassa