Loading cart contents...
View Cart Checkout
Cart subtotal:

”Vaasa uudistaa imagoaan mainoskampanjalla – Helsingin Vaasankadulta vaaditaan vaasalaisuutta.”

Reach: 5 400 000

”Vaasan aloite kaikkien Vaasankatujen vaasalaistamiseksi lähti lentoon.”

Reach: 124 000

”Vaasa vaatii Suomen kaikkia viittä Vaasankatua ryhdistäytymään tai vaihtamaan nimensä.”

Reach: 4 150 000

”Vaasalaiset on selkeesti lähteneet haastamaan muuta Suomea.”

Reach: 117 000

”Vaasalaisten mielestä muut Suomen ja maailman Vaasankadut eivät muistuta lainkaan aitoa Vaasaa.”

Reach: 658 000

”Kokkolanhan tämä piti tehdä, mutta Vaasa ehti ensin.”

Reach: 81 300

”Vaasa vaatii Jyväskylää luopumaan Vaasankadusta tai järjestämään sinne merinäköalan.”

Reach 526 000

”Staden Vasa i Finland kräver att Vasagatan i Örebro bör få en Vasaidentitet.”

Reach: 24 500

Kampanjan tuloksia

Kampanjasta
puhuttiin yli

30 eri
mediassa

Ansaitun median potentiaalinen
tavoitettavuus oli yli

19 milj.

Ansaitun median
arvo oli yli

550 000 €

Impressiot sosiaalisessa
mediassa yht.

yli 3 milj.

Somefilmien
katsomiskerrat

124 500

Uutisten jakokertoja
somessa yli

5  500

Vaasa.fi-sivulla
vierailukertoja

27 000

Aloitteen
allekirjoittajia

2253

Vaasa halusi omista kilpailuetutekijöistään valtakunnallisen puheenaiheen. Sen se sai.

Vaasa on kaupunki, jossa kaikki on ärsyttävän hyvin. Jopa niin hyvin, että sen Emotarinan voi kiteyttää lupaukseen: ”Elämän kuuluukin olla helppoa”.

Tämä herkullinen lupaus on versonut kuntamarkkinointia, joka on naurattanut koko Suomea ja jota on käsitelty enemmän mediassa, kuin mitään muuta kuntamarkkinointia aikaisemmin.

Lähtökohdat: Vaasa Wtf?

Vaasan teettämän imagotutkimuksen mukaan vain joka kymmenes suomalainen kokee tuntevansa Vaasan hyvin. Kampanjan tavoitteena oli esitellä seutua suomalaisille ja saada erityisesti nuoret kaupunkilaiset kiinnostumaan Vaasasta asuinseutuna.

Mutta miten pieni kaupunki Pohjanmaan rannikolla voisi puhutella suurkaupunkielämän nimeen vannovia milleniaaleja…?

Kampanjan budjetti oli maltillinen (53 000 €), joten emme voineet rakentaa kampanjaa puhtaasti maksetun mainonnan varaan.

Strategia

Käänsimme kohderyhmälle hyvin tutun paikan eduksemme. Oivalsimme, että lähes jokaisesta kaupungista löytyy Vaasankatu, Vaasantie tai Vasagatan. Suurin osa näistä kaduista ei kuitenkaan vastaa aitoa Vaasaa. Esimerkiksi kohderyhmällemme hyvinkin tutun Helsingin Vaasankadun vuokrat ovat maamme korkeimpia, siinä missä Vaasan seudun vuokrat ovat maan keskiarvoa alhaisemmat. Ja muitakin epäkohtia löytyi… Ajatuksemme olikin kertoa näiden katujen kautta niistä tekijöistä, jotka tekevät Vaasasta Vaasan.

Luova ratkaisu

Lanseerasimme Vaasan kaupunginjohtajan allekirjoittaman aloitteen, jossa vaadimme jokaista maailman Vaasankatua vaasalaistumaan tai vaihtamaan nimeään.

Vaasalaisia vetovoimatekijöitä, kuten merinäköalaa ja edullista asumista vaativa #vaasalaisaloite julkaistiin verkossa ja kaikkia vaasalaisia kannustettiin allekirjoittamaan se.

Tutustu aloitteeseen: vaasalaisaloite.fi

Toteutus

1. Aktivoimme vaikuttajat

Varmistaaksemme aloitteelle onnistuneen lähdön, kutsuimme vaasalaisia vaikuttajia ja tunnettuja henkilöitä, kuten Huuhkajien kapteenia Tim Sparvia allekirjoittamaan aloitteen ensimmäisten joukossa ja jakamaan aloitteen ilosanomaa omissa verkostoissaan.

2. Kutsuimme vaasalaiset mukaan

Tämän jälkeen julkaisimme somessa humoristisen videon, jossa kutsutaan kaikki vaasalaiset pelastamaan seudun maineen ja antamaan aloitteelle oman nimensä. Katso video tästä.

3. Kontaktoimme mediaa

Seuraavaksi teimme paikallista PR:ää, jonka avulla pyrimme tuomaan aloitetta entistä vahvemmin paikallisten tietoisuuteen, minkä jälkeen aloitimme rummuttaa aihetta valtakunnalliselle medialle ja Vaasankatu-kaupungeille niin Suomessa kuin Ruotsissa.

4. Julkaisimme somesisältöä

Aloitteen tueksi julkaisimme sosiaalisessa mediassa viisiosaisen Vaasa goes Vaasankatu -sarjan, jossa piikitellään kepeästi Helsingin Vaasankadun elämänmenoa. Sisältö kohdennettiin Suomen suurimmissa kaupungeissa asuville nuorille aikuisille.

Tulokset

Tuhannet vaasalaiset allekirjoittivat aloitteen alle viikossa ja pian sen jälkeen kampanja sai koko Suomen huomion. Siitä kirjoitettiin tai puhuttiin yli 30 mediassa, esimerkiksi Uutisvuodossa, NRJ:n ja Novan aamuohjelmissa ja Ilta-Sanomissa.

Myös somessa julkaistut videot osuivat ja upposivat. Filmejä katsottiin yhteensä yli sata tuhatta kertaa, ja esimerkiksi erään filmin klikki-% oli huimat 5,8 % (sis. klikit Vaasan sivulle, tykkäykset, kommentit ja jaot. Pelkkä CTR:n osuus oli 1,57 %).

Aloitteen valtavan menestymisen kunniaksi Vaasa järjesti kaupunkilaisille myös torijuhlat, jossa tarjoiltiin luonnollisesti vaasalaista perinneherkkua tillimakaronia.

Mikä tärkeintä: kampanja onnistui tavoitteessaan tuoda Vaasaa ja vaasalaisia vetovoimatekijöitä suomalaisten tietoisuuteen. Tavalla, jonka vain Vaasa voisi tehdä.