Posti Bränditarina muutoksen ajurina

Postin maine on ollut lähes joka osa-alueella suomalaisista brändeistä heikoimmalla tasolla, joten Posti on määrittänyt brändin vahvistamisen yhdeksi strategiseksi tavoitteekseen. 

Lähtötilanteessa Posti-brändiä on pidetty itsekeskeisenä, välinpitämättömänä, ylimielisenä ja vanhanaikaisena. Muutoksen jälkeen Postin brändimielikuvien tulee rakentua asiakaslähtöiseksi, vastuulliseksi ja moderniksi logistiikka- ja jakeluyhtiöksi.

Posti on viime vuosina kehittänyt asiakaspalveluaan ja työntekijäkokemustaan merkittävästi – vanhat mielikuvat kuitenkin elävät tiukassa ja jarruttavat sen kasvua.

Yhtenäistä asiakaskokemusta, omaksuttavaa sekä läpinäkyvää brändiä ja strategiaa lähdettiin rakentamaan tarinallistamisen keinoin.

Tavoitteena yksi yhteinen tarina Posti-konsernin kaikille liiketoiminnoille ja yrityksille. Sen tulisi yhdistää ja inspiroida Postin yli 20 000 työntekijää, koko kumppaniverkostoa sekä asiakkaita.

Muutostarinan piti tuntua postilaiselta, ponnistaa aidoista kilpailueduista ja henkilöstökokemuksesta ja rakentaa kulttuuria kohti tavoitetta.

Osallistaminen tehtiin ylimmän johdon haastatteluin, lukuisin workshopein ja digitaalisin työkaluin – Postin tarinaan antoivat näkemyksensä tuhannet postilaiset.

Lopuksi syntyi bränditarina, brändin viitekehys ja toimenpidesuunnitelma sen jalkauttamiseksi Postin eri toimintoihin työnantajamielikuvasta palvelukehitykseen.

Ensimmäiset tulokset

Sisäisen lanseerauksen jälkeen työntekijätyytyväisyyttä mittaava eNPS noussut vuodessa +300%

Ulkoisen lanseeraukseen jälkeen brand trackingissa on jo nähtävissä suuri nousu mielikuvissa: Merkittävimmät nousut attribuuteissa: Palveleva (+20%), välittävä (+18%), vastuullinen (+15%) ja rohkea (+13%)

T-Median ​ Luottamus&Maine​ –tutkimuksen suurin nousija 2023